Dan Brown: Morderisk bedrag

Først blev han kendt for at sætte spørgsmålstegn ved Jesu guddommelighed og den katolske kirke i da Vinci Mysteriet. Så kom den senere bog Engle og Dæmoner, der satte spørgsmålstegn igen ved kirkens mænd, endda helt i top med paven, og så verdens skabelse. Så kom han på banen med bogen Morderisk bedrag, der drager USA”s præsident og NASA ind i et morderisk bedrag.

Men denne gang skubbes den guddommelige ”kritik” rigtig meget i baggrunden, ja, den afsløres lige fremme som et bedrag!

Plottet i bogen er, at man på Nordpolen har fundet en meteor… ja, hold dig hellere fast. For det er ikke en tom meteor, men en meteor med en fossil af en lus på størrelse med en hummer!! Dvs. at det afsløres, at livet ikke er opstået på jorden ved at der er kommet en meteor med spor af liv ude fra rummet. Og så begyndte evolutionen, der topper med mig her bag computerskærmen!

Men men men… ikke alt er som det giver sig ud som. Det, der ellers var et sikkert bevis fra rummet om Guds fravær i skabelsen (det nævnes ikke specifikt, men det tages for givet), viser sig pludseligt at smuldre. For forskerne er ikke alene på Nordpolen, men overvåges udefra deres isolerede overlevelsesglobe midt på isen. Men pludselig stiger der et eller andet lysende op fra det hul, hvorfra meteoritten er fundet… noget levende, der sender deres sidste nødråb inden det dør. Men det er nok til at åbne for en efterforskning, der peger mere og mere i retningen af et morderligt bedrag!!!

Nå – så må jeg hellere stoppe. Men I er nok ikke i tvivl om at det virkelig bare er en knaldroman, som Brown har skrevet her. Ikke at de to andre var mere end knaldromaner, men dér var det i det mindste forsøgt dækket af et eller andet pseudovidenskabeligt slør…  Og ok… man må give ham, at der er en ting, han er god til: Nemlig at skrive spændende. Og skriv, så man læser og læser indtil bogen er færdiglæst. Og det bliver den hurtigt trods de 507 sider, som bogen fylder.

Min vurdering
Jeg kan anbefale at læse bogen, hvis du har lyst til at læse en spændende bog, bare for spændingens skyld. Men du bliver ikke meget klogere af at læse den… men måske har man også brug for at læse et eller andet, som bare er en god oplevelse og ikke andet.

Author: Kim Præst