Kenny Rogers og Jesus

Der er nok mange, der er glade for, at det ikke er præsten, der fuldstændig bestemmer, hvad der skal spilles i kirken, for så skiftede vi orglet og salmerne ud med guitar og countrymusik. Jeg havde en lang periode, hvor jeg ville være lastvognschauffør, og så sidde i mit førerhus og spille countrymusik på min guitar, imens jeg kørte ned igennem Europa. Det meste af den drøm er forsvundet, men countrymusikken er blevet der. Lige for tiden er det sangeren Kenny Rogers, der bliver spillet, når jeg kører rundt i min bil. Egentlig er det jo pladderromantik det meste af det, han synger, hvis ikke det hele, men hans smørstemme gør, at det alligevel ikke falder til jorden.

I en af sangene (”Through The Years” – som betyder ”igennem årene”) synger han til sin kone, som har været dér igennem tykt og tyndt gennem alle årene. De kæreste dage havde han sammen med hende, og gik tingene galt, så blev tårerne kysset væk af hendes mund. Hun lærte ham hvad kærlighed er, og igennem årene er han blevet mere og mere afhængig af hende. Suk!! Jeg har planlagt, at jeg vil lære at spille den til vores sølvbryllup om 24 år!!

Inden vi sværmer helt hen i sødsuppen, så slår det mig, at det jo egentlig er nogle af de samme ord, vi kan bruge om Jesus. Sangen kunne lige så godt være rettet mod Jesus, som den kunne være rettet til Kenny Rogers’ kone. Sådan har jeg det i hvert fald: De kæreste dage har jeg haft sammen med ham, og gik tingene galt, så var han også dér. Han har lært mig, hvad kærlighed er, og igennem årene er jeg blevet mere og mere afhængig af ham.

Nu står vi foran et nyt år – med nye muligheder for succes og med nye muligheder for at cementere ens fiaskoer fra det forgangne år. Uanset hvad der sker, så ved jeg, at Jesus vil være med – han har været der ”igennem årene”, og han vil også være der i det nye år, der ligger foran os.

Samme tanke har forfatteren af en salme i Det gamle Testamente nok haft (Salmernes bog 121): ”Jeg løfter mine øjne mod bjergene, hvorfra kommer min hjælp. Min hjælp kommer fra Herren, himlens og jordens skaber… Herren bevarer dig, Herren er din skygge ved din højre side”. Min hjælp kommer fra Himlen – min hjælp kommer fra Gud. Og Gud er tæt på os – også når det gør ondt. Han er så tæt på os, at han sammenlignes med vores skygge – derfor er vi aldrig alene. Han er nær hos os – ikke som en straffende, gal og ondskabsfuld Gud, men som Gud, der gerne vil være vores far, vores hjælper og vores bedste ven, hvis vi giver ham lov. Kæmper vi mod noget, så kan vi hente hjælp hos ham – har vi brug for et godt råd – kan vi får hjælp hos ham, og er vi kede af noget, så vil han trøste os. Han kender dig bedre end nogen som helst andre. Ja, han kender dig bedre end du kender dig selv. Og selv om han kender dig og kender dine dårligste sider, så elsker han dig alligevel. Han elsker dig, ham der har været her ”igennem årene”, og som vil være med dig alle dage indtil verdens ende.

Author: Kim Præst