Krig og ødelæggelse: Hvor længe holder han os ud? (2. søndag i fasten 2024)

Jeg fandt en artikel i den lokale avis i denne uge. Overskriften var ”24-årig kørte 12 kilo kokain over grænsen for at betale sin gæld: – Hvis man ikke betaler, så sker der noget med ens familie eller en selv”.
Grunden til at jeg ledte efter artiklen var, at jeg sad inde i den retssal og hørte ordene. Nej, bare rolige: Jeg er hverken 24 år, selv om man nok kunne fristes til at tro det, og jeg er heller ikke en eller anden lusket bagmand. Nej, jeg er vikar som arresthuspræst, og derfor sad jer dér på tilhørerbænken.

Jeg sad nede sammen med forældre, søskende og venner til de 3 anklagede – og kunne se, hvor ondt det gjorde især på forældrene. Så hvordan lettelsen kom i nogle, da den 24-årige tog hele ansvaret og rensede de to andre. ”De vidste ingenting”. Og så sættet i dem alle, da den offentlige anklager fejede den forklaring af bordet, og forlangte 9 års fængsel til hver af dem.
Da jeg så de tre unge mennesker komme ind i retssalen, så havde jeg så meget ondt af dem. Skyldig eller ej – der sidder en eller anden bagmand et eller andet sted, og ærgrer sig. Han er ligeglad med de unge mennesker. Og man kan ikke lave en omelet uden at ødelægge et par æg. Bare hans navn ikke bliver nævnt – og det gjorde det ikke. ”Det vil jeg ikke svare på”. Men bagmanden ærgrer sig sikker, for han har mistet indtjeningen af 12 kilo kokain – lavt sat, så vil de kilo kunne sælges for 7.2 mio kroner. Og så mister han en specialbygget bil, der er ombygget så selv politiets narkohunde ikke kunne lugte kokainen. Men hvor der handles, der spildes. Han har sikkert allerede et par andre unge mennesker afsted, så han kan dække markedet og ødelægge flere mennesker med det farlige skidt.
Hvorfor er folk så onde og ligeglad med andre menneskers liv?

I vinterferien havde vi i familien projektet, at vi ville se den gamle film-serie om tiden op til 2. verdenskrig, Europa i Flammer. Det er en maraton-serie på 14 timer og 39 minutter. Jeg husker, at den blev vist på dansk fjernsyn, da jeg var barn. Og den sidste scene står stadigvæk i min erindring – og selv i dag er den stærk. Filmens omdrejningspunkt er den højt placerede søofficer Victor Henry og hans familie, mens verden gennemlever historiske kriser. I sidste scene står han på et klippefremspring, og ser ud over bugten, hvor et krigsskib stævner ud. Om bord er en af hans sønner. Og man hører hans tanker, der er en bøn: ”Oh Herre. I en verden så rig på kærlighed, hvorfor kan dine børn ikke finde på noget bedre at gøre end at grave jern op fra jorden og bygge det om til store groteske motorer til at springe hinanden i luften med? Er det fordi Abels nærmeste nabo var Kain? Er det fordi min fjende laver dødbringende motorer, så jeg skal lave nogle større eller dø? Måske vil den ondskabsfulde cirkel stoppe denne gang. Måske ikke. Måske kræver det Kristi andet komme for at slutte den”.

Ligesom 1. verdenskrig, der ellers i 1914 i forfatteren H.G. Wells´ ord var ”Krigen, der vil afslutte alle krige”, sådan blev menneskets onde cirkel heller ikke brudt tilbage i 1945.
I går ude foran domkirken markerede vi det grusomme, at krigen i Ukraine raser på andet år. En militærforsker på Københavns universitet siger ”Det er ikke længere en krig om territorium. Det er en krig på materiel og mennesker”. Mangel på respekt for menneskeliv er også et underliggende temamusik i Gaza og står tegnet i ansigterne på hvert eneste gidsel og hvert familie, der er fanget i denne krise.
Og så er der alle de konflikter, som vi dårligt nok hører om: Der er væbnet konflikten i Burma, Mali, Somalia, Sudan, Colombia, Nagorno-Karabakh… listen er alenlang. Der er krig og død – og det har der altid været. Kloge hoveder har regnet ud, at i løbet af de sidste 3400 års historie, der har der været 268 år med fred. Det svarer til lidt under 8%. Når John Lennon i sangen ”So this is christmas”, synger: ”War is over, if you want it”- Krig er slut, hvis du vil det”, så har vi i baghovedet: Ja, men der er altid nogen, der ikke vil. Eller som Jesus siger et sted: ”Hvor ofte ville jeg ikke samle dine børn, som en høne samler sine kyllinger under vingerne, men I ville ikke”.
Aben ligger hos os! I ville ikke.

Louis Armstrongs synger den dejlige og måske lidt naive sang ”What a wonderful world”. I en optagelse fra 1970 havde han en introduktion, før han sang. Han sagde:
“Nogle af jer unge har sagt til mig, “Hey Pops, hvad mener du med What a Wonderful World? Hvad er det for en vidunderlig verden?
Hvad med alle de krige overalt? Kalder du de dem vidunderlige?
Og hvad med sult og forurening? Det er heller ikke så vidunderligt.”
Nå, hvad med at lytte til gamle Pops et øjeblik. Det forekommer mig, at det ikke er verden, der er så dårlig, men hvad vi gør ved den. Og alt, hvad jeg siger, er, se, hvilken vidunderlig verden det ville være, hvis bare vi ville give den en chance. Kærlighed! Ja kærlighed er hemmeligheden, ja. Hvis mange flere af os elskede hinanden, ville vi løse mange flere problemer. Det er derfor, jeg bliver ved med at sige… ”I see trees of green… og så kommer sangen.

I har nok efterhånden fundet ud af hvor jeg vil hen med alt det. Vi har fået så utroligt meget, men hvad gør vi ved det? I dag vil jeg gerne rejse et spørgsmål, der går dybt ind i vores samfund og vores verden – et spørgsmål om tro og vantro, om håb og fortvivlelse, og om Jesu uendelige tålmodighed med os.

Vi har lige hørt om den syge dreng og hans far i Markusevangeliet. En far, der desperat søger helbredelse for sin søn og som kommer til Jesus. Men selv Jesus’ disciple kunne ikke drive den onde ånd ud, og faren udtrykker sin nød og sin tvivl: “Hvis du kan, så hjælp os.”

Som jeg har skitseret, så ser vi i vores tid mange lignende situationer, vi har brug for hjælp. Unge mennesker, hvis liv ødelægges af narkotika. Familier, der lider under sorg og fortvivlelse over deres børns skæbne. Vi ser vold, krig og konflikter over hele verden, der forårsager lidelse og smerte for så mange. Søofficeren fra filmen, der spørger det endnu aktuelle spørgsmål: “Er vi ikke nået længere end at vi nu skal i krig igen?”. Og svaret i 2024 er: Nej, vi er ikke nået længere – selv om vi troede det!

I dagens tekst ser vi en side af Jesus, som vi normalt ikke ser. Der er noget opgivende i Jesu ord, da han kommer ned fra bjerget, hvor han har fået besøg fra sit himmelske hjem. Han lyder lidt ligesom jeg gør, når jeg begynder kommer hjem fra en uges ferie og så ligger der e-mails, beskeder på telefonsvareren, SMS og en to-do-liste alenlang. ”Åhnej… så er jeg tilbage igen”.
Det ligger næsten i Jesu ord: ”Åhnej… så er jeg tilbage igen”. Jesus siger det bare lidt anderledes: ”Du vantro slægt, hvor længe skal jeg være hos jer, hvor længe skal jeg holde jer ud?”
Det er fristende at rette spørgsmålet til os og vores generation: Hvor længe skal Jesus holde os ud? Hvor længe vil han tolerere vores tvivl, vores vantro og vores manglende tro på hans magt og nåde? Men lad os se nærmere på, hvad Jesus siger til faren. Han siger: “Alt er muligt for den, som tror.” Troen er nøglen. Troen, der går ud over vores tvivl og vores frygt. Troen, der stoler på, at Guds magt kan overvinde selv de mest umulige situationer.

Jesus holder ud. Han holder ud med tålmodighed og kærlighed, selv når vi fejler, tvivler og svigter. Han holder ud, fordi han kender vores svagheder og vores behov. Han holder ud, fordi han ønsker at bringe helbredelse, håb og frelse til alle, der søger ham.

Lad os derfor bringe vores tvivl, vores bekymringer og vores bønner til Jesus, ligesom den desperate far gjorde det. Lad os bede om hans hjælp til at styrke vores tro og til at overvinde vores vantro. Lad os vende vores bønner til Gud i tro og tillid. Lad os bede om hans styrke og hans nåde til at overvinde vores tvivl og vores frygt. Lad os bede om hans helbredelse og hans fred for alle, der lider og kæmper i vores verden i dag. Og må vi alle finde håb og styrke i troen på Jesus Kristus, som holder os ud, selv i vores svageste øjeblikke.

Author: Kim Præst

9 thoughts on “Krig og ødelæggelse: Hvor længe holder han os ud? (2. søndag i fasten 2024)

 1. Hey,

  The moment we’ve all been waiting for is finally here – GoBuildr is now LIVE! 🎉

  🌐 Create ultra-lightning-fast websites, sales funnels, eCommerce stores, and more in less than 60 seconds, with just a keyword!

  🚀 Say goodbye to the limitations of traditional page builders. GoBuildr combines the functionality of 16 different tools into one powerful app, supercharged with AI-assisted technology.

  ⇒ Click Here To Checkout Demo https://ext-opp.com/GoBuildr

 2. He Got 256,354 Free Views With AI…

  Can you believe it?

  People spend thousands of dollars to get that kind of result…

  My friend Kundan just did it for free…

  He only used his new app… AI ScreenSnap…

  It’s the world’s first AI app that can generate videos with the power of Video-Exclusive AI Engine…

  That can edit, record, and generate videos with just a few clicks… with zero experience…

  Click here now and watch AI ScreenSnap in action https://ext-opp.com/AIScreenSnap

 3. He Got 256,354 Free Views With AI…

  Can you believe it?

  People spend thousands of dollars to get that kind of result…

  My friend Kundan just did it for free…

  He only used his new app… AI ScreenSnap…

  It’s the world’s first AI app that can generate videos with the power of Video-Exclusive AI Engine…

  That can edit, record, and generate videos with just a few clicks… with zero experience…

  Click here now and watch AI ScreenSnap in action https://ext-opp.com/AIScreenSnap

 4. Keira knightly naked picturesNicky whelan boobs nakedStraight
  mmarines nudeChavo sexyGayy inn thee officeBreast reduction surgery whil pregnantHappy
  nakeed new yearReal cock ball piercingSexy tv commercial actressesSexy
  lady reggae lyricsFree pon oone guy two girlsSvenska sex inspectorSoon daughter moom
  jerrk offFloppy mlky titsAmateurchubby teen blogCosmetics ffor redheadsFlat nude assian womenYoung paties
  girls pornI live mommies wet cuntPuppy weight compared to adult weightAmature photos girls iin bikinisMuscle
  porrn freeGirrls wih reallly big assesRedtujbe reggo pussyCoast
  escort goldKardashian nude phjoto meltdownNodee photography of bbig breaszted womenIowas vlte on gay marriageChloke riveres pussyNaked toddelersNaked star photoBridget’s m nakedPuberty sex driove https://bit.ly/3zHXNjd Mexian adult
  lesbianOnee free ful porn movieTriity uuk swigers https://cutt.ly/8z7GRk6 Horney houseswives phne sexRafe pornstarChubby
  momy masturbate https://bit.ly/3qExJB7 Free henatai porn vidsHow fix vibratorNiftty maoe erotic stories https://bit.ly/36b1ss2 Younmg girl artt phoro
  nudeFreee lesebian sex story teenTgp ttop booys
  https://bit.ly/3fSRpfv Chubbys greatly impawcted historyAss oilyAduylt entertainment sydney australia
  https://bit.ly/3ha79g2 Pinched nerve causing thumb twitchingNicolette kluijver’ nudeSex addicts
  anonomys twwin ccities https://bit.ly/3h3Qiiuc Storie of boys orced tto cumRevealing photos oof teen girlsMarcia ctoss nude kontraband https://tinyurl.com/2tvkvhr8 Adlt sservices wilmington ncRedox hairy pussyMaabel woorsham intereracial https://bit.ly/3fRFPkK Brunette hot sexAssian passwordzVintaage wc
  https://bit.ly/2TANm09 Fucking brother in llaws wife
  moviesVintage bahamasBondage hood with inflatable
  penis gagg https://bit.ly/3ugYSu1 Japan kisss specialized asian thumbnailHott ransvestite 2008 jelsoft enterprisews ltdW
  ush sexx https://bit.ly/313YzXH Soledad fqndino nakedSeexy qatari girlsFairfaxx county virginia andd adult protective
  sevices https://cutt.ly/2x41oBC Hot naked nude young
  babes girlsBritany sppears upskirt pictures uncencoredRelikgous veiws onn premarital seex https://bit.ly/2TbPZFg Nightshirts
  with lingerie designsJapamese hospital fetish photosEnchanted brand lingerie https://bit.ly/2SSwvpii Fairyy nudesWomnan lifted by breaasts pornStencils love asian https://cutt.ly/yY1m2sUUniversity of tennessee breast centerSeex education hentaiMoothers ddiet and breast
  milk https://bit.ly/3vnlw5w Frree itlian pornHustler taboo magazineFree fake nude ics https://bit.ly/3s9Z8h5 Free
  big brast milfsUndergvround plant heaing cables botttom heatChicago
  escorts wanted https://bit.ly/34C1Ezz Ebonyy pante pornBig dick tranny fucks a girlAdult fun in new orlsans https://tinyurl.com/yzgssbon Remkte contrdol vibrator pantieTeenn elebrities iin underwearMiami slut pics https://cutt.ly/lUkCcs2 Whole sale adylt gaay vdsBusty web sitesAdullt red heads https://bit.ly/2Nbj1Cn Liick labiaAssholes
  in massachusettsPussay orgl https://bit.ly/2SvJYTI Free amateur pregnajt sexAbribinal pornStories of sex seduction https://bit.ly/3DxnGmmh Nude chennai girlsNon nudde emmy roesum picsEthnic free thumb gallery https://bit.ly/3x47eqY Harrd rough over sexPictures oof mmen licking titsSlow sexyy fuck https://tinyurl.com/ygo8fx3z Anotromy of a vaginaOlder mikf
  large breastsReed wings eating pussy https://tinyurl.com/2zsany6o Teeens galleries bikiniBoot collection justn vintageJenna
  elfman’s tits exposed https://bit.ly/3GbE39y Malee celoebrity with biggest penisRudee pissing girls
  picsHardcore giant cock fucking https://bit.ly/3rF9zWF Yoour free porfn siteFemalee
  escorts in washington d cWife hiry pussy creamoie https://bit.ly/3qFlQuw Lingerje addyGuys
  having a gangbangChubby teden outdoor fuck https://bit.ly/342lAvX Stacy keibler shavedSeex devfices
  for womenRijku upskirt https://bit.ly/3vHwySq Young but nudeAcient
  greeks sexFreee bbbw trailer https://tinyurl.com/2qxntf3e I’mgay
  poemGirls pussyBoone iin spliit chicken breasts recipes https://bit.ly/2RQiqs7 The matriix reloaded sex scne videoHeidi motag nude picAdicas vintage 72 https://bit.ly/3yK1cgr Haikbel hentaiNudde male gayy seex photographsCurved penis vs traight https://tinyurl.com/y8jssg4d Gallery hot maturde movieComjpletely free
  sex search100 thiings not to say during seex https://cutt.ly/fU84gBR Sexx
  stories horrorMaximu ecort serviceGay barfs inn new york
  https://bit.ly/31bOV5l Mommy sucks goodWorld’s oldest pornstarWu ang lan wwho the fuck https://cutt.ly/pUIfmW0 Douglass aaz actie dult communitiesNude old woman videoFairytale
  sexy babe https://bit.ly/3lP3weT Lindsay nude monroePinkworod
  teen mouyth to assHardcore runaway teen xxx https://tinyurl.com/2m8yth4t Dick and
  deee dee trn aroundKim kardashian sex tape breakMallory
  tteen tifs whipped https://bit.ly/2Gv5nXk Breast lift fdee photosNaruto
  18 shmmer hentaiLacey nudfe soccer https://bit.ly/3wV9K2C Mafure daddy and boySexy slopw motjon tattooAmericann family incest ssex https://bit.ly/3tcYsVx Young
  tee boy gayy picsTrrue teren babes comAdult career change https://bit.ly/3jD48nd Bobby colorado
  pornBritish amateur pornsitesBearing heayer test strips https://bit.ly/3s0hIIq Homossexual
  muspim part of clture boysAdut forfeit games tiedVerbally abujsive teen relationship https://cutt.ly/7UzuiHr Free three soms
  sexXxx stfories asianMexican milf fucking https://bit.ly/3cyWqcu 2009 hustlerFree nudee
  pic valentineBigg tiiddies black duck https://cutt.ly/7URfBCZ Sexual
  positiopns to get pregnant picturesHot teen musicNasty extreme bikini https://bit.ly/2SvkMwK Millitary dickHiv oral sex statisticsWorld
  record ssex partnersFrree glory hole intiations videos3d images of sex
  positionsAsian mlvie pornReal mature ameatures tubeChrisrine young sex moviesFulll length fillipino sex movvie galleriesFree teen noo condomAdult free story wifeTwoo coks up arseMedford orr
  nudistShot asian womanAgressive cum compilationQuattro for woman bikiniBikinmi contest
  comBraa cause breaqst cancerBrown on black sexOld joung pornFree full seex vidWomenn fucking
  free picsBigg fat gaay blkack cock videosVirgikn isxlands asketball courtsGangbang facial big
  cockSoouth asian bar association of greatter bostonPricess leia bikiniGlenville nc swingersPosteed december 12th 13th sexuaqlity reesearch
  homosexual taax drug laughNude photos oof femalesTeen model shannonGay escorts philadelphiaVintahe oken barber chairsVideo pornography forr womenShaay larwn fuck tubeJayme milfBusty bbc escortsBdsm emoticonsBigg bother srar nudde picsHemophilia vomit sexRiding his dickBlack whkte magazine
  australia nudesLonng hd teen lesbiansMinnt hardcoreNaked oman being fuckedMarching band leader pornYoung south america analAdultt age
  regression baby storyKristin davis sexx vide ninja dudesAss dildo girl

 5. Nude model compationDiick hyattEmma strip wallAnaal sexx bbig buttDicck
  mango trioHypnotozed vvampire pornScary hasiry matureMegan fox nide on tapeBrooke shields naked iin theBlondse pussy bae vidsPregnannt sex
  aand ohh sso hornyPreview hairy pussy sex porn moviesGay hendrihks conscious breathingLingerue strqp on fuck guysPihture
  off seex boys wwith girlsHedonism nude beachesAsian home decor statueYiff male adultBottom bby fuseliFree tv pornBlack girls fucking galleryFirst time female anal sexTwijk cocksucker thumbsCugie teen nure picsVidoes of
  sexy men forTeen public hotForceed deep throat vixenFeear factorr
  striop challengeAmareur adrioanne pantyhosee videoHow long
  was john hoilmes dickFord escrt p1506 codeWeekly teen bodyubuilder winnerJessica biel nude video ssex https://tinyurl.com/yfteylnd Four feet tall pornFreee creampie pussy
  vidsPanhypopituitarism small clitoris https://tinyurl.com/2hkp8jyk Susan featherly nudeLookjng ffor ssex aat 98632Dannii kalifornia xxxx https://bit.ly/33jlimu Nudist swimming poolSpanish porn moves thumbsIs women’s cunt uglly give pictures https://bit.ly/3ATrYEq Doog penis in a state off erectionVintage diesel locomotiveClip
  extreme free porn https://cutt.ly/oJlfhKe Joyce brrazillian ass beauty pornhubPufdy puussy lps picsFree amauter pyssy pictres https://tinyurl.com/2lchmhe7 Culture
  sexdual orientationTeawse orgasm storiesMassage handjob videos free https://cutt.ly/oJxWelM Bbw xxx cha sitesGays eating
  poohsBi man fucking https://cutt.ly/fcmfxAn Naked kwira knightlyAdult dance classes adelaideGirls onn gils fucking https://bit.ly/2UgKXrK Winn ffee pantyhoseFellaion minet gayCelebertyy nude gallery https://tinyurl.com/yjr6ulhs Girls peeing inn
  undiesTurtle shoe sexRon weasley naked https://bit.ly/3ijsrJh Besst porn ddvd everTayya taylo escortBarbie blog lann pordn star https://tinyurl.com/yzhtqb69 Milf tubes high resRussian perteens nudeChloe sevigny seex
  scene watch https://bit.ly/38YBP2I Handjob bby rea older
  weomenVintage church hatsNakled newscasters 3d games
  https://bit.ly/35mu3Kn Daaddy does daughter seex storiesPresjudice towards east asian american women and daring disparityAnime student sexx
  https://tinyurl.com/ychpzhrx Hentaii ffoundry pokemonFacial
  nauticaDifferentt twste of ccum https://tinyurl.com/ygyy2ezx Mom pooping xxx2001jeep cherokee sport igition coil stripBdsm surprise https://tinyurl.com/2nx2p49f Vaginal vs.
  C-sectionFatblack lesbianNashville aduylt spanking https://cutt.ly/QJjzmE4Frenh cum
  crazy dumper fucking outdoorsFuckung myy boack wifeRetube ssex
  https://bit.ly/2TZva0p Naaked nicole peterAsss nena lindaDiita
  bonjdage https://cutt.ly/TUVX5eb Nubliess lesbiansLearning hoow to have multiple orgasmsUs virvin island reviews https://tinyurl.com/bc55matf Slising puissy oon poleDo russioans approve
  of gay marriageGirs who aree blacmaled for seex https://bit.ly/33FsM3x Obesity fats
  iin teensNude phptos of jacquelinne macinnes woodTemple gaa escorts https://tinyurl.com/yf44qyzg Chijca seex t channelsLook into
  the eges of a hustlerThe aact off sexual intercoource https://tinyurl.com/yh9z7ptb Crossdresser story adultOrali seex u trudnociEating elderly motherinlqws
  pussy https://bit.ly/3wB7XiL Moisturizing eyee ggel forr
  mature skinSmall red pussyErotic massage secrets
  https://tinyurl.com/yd9h9ypa Twinks free gallleries
  photoMiini skirt fucksBeautiful cooeds getting fucked https://bit.ly/2FmNIR9 Booy cuum hampsterJoddan capri teen moviesTransesxual seex sites https://bit.ly/3mtz3Gd Audio aadult fictionPokemonn porn siteFree
  aprikl blossom porn movies https://bit.ly/3vc4LdD Senior ssex poditions weaqk erectionMatyre poorn tbeGonzo
  sexy hott teen movie https://cutt.ly/IU1W6wV Holie facialSouith asikan coinsEros
  sex https://tinyurl.com/yj7xzljx Sexual na eSaan wrap fetishJenny lesbian redtube
  https://bit.ly/3fH8Rov Watch the eric dane seex tapeWhy wife dont sck cockNudee hopme pictures
  https://bit.ly/3x7iiDE Atrizes porno brasileirasDaddy’s girl sexual spankingAugmnentation reast pregnancy https://tinyurl.com/ygql49jl Thhe most extreme fuck siteCannt get fully ereect penisTeeen lesbian movies
  view https://tinyurl.com/ygh2x4cy Jane mqrch vaginaBest
  ffrr sex videosGuy licks cum https://tinyurl.com/yggzvbk4 Whwre i can watch
  seex and the cityWesterdn pleasute foor salePre adlt fucking https://bit.ly/3i3HCpK Amateur basketbal
  inn ruleWife swapping iin chinaSexual harassmsnt state off nevada caswe llaw https://bit.ly/2R8fXca Teeen vopuge pornSandra lyng nudePictures of bresst implants gone bad severna
  psrk https://bit.ly/3Aqznhm Car fairlane foord part truck
  vintageFree ppam anderrson xxxMaturee denisse galleries https://tinyurl.com/yexhzgpq Teeen soapoperaDouble dildo lesbosTriple negative chemo resistant breast cancer https://bit.ly/3DYnbSg Asians lesbians videos sitesFree
  pkrn college rulesAdulot best move https://bit.ly/2TMdt3T Alley bagget iin lingerieAshley scktt nudesVintage chenilole ddress infant https://bit.ly/37vXQT0 Greeen daay lyrics
  bisexualNude avivaWhite patches oof skin on penis https://tinyurl.com/2pftewde Teagan presley cumshotsIn job nj teenFutrure off mastrbation gdget lab review https://cutt.ly/NnbKOX1 Sucked cock subway storiesCelebrity fake gay pornNude pics of paget brewster https://bit.ly/3t8oc5k Huge tits bouning
  free vieosNajed ffat blac girl picsHoot aked girl teenagers https://tinyurl.com/yk55sp4t Girls
  caught masturbating voyeurHendrix exprience touur at foxwoods sucksHairy indian pssy woman https://bit.ly/2SGv0dJ Biig dildo videusHoww many porn sitss existGirls letting thgere family nude
  https://cutt.ly/iUXkr7Q Mist ome video blacks pornBabby
  penis phoyosDonnican dick https://tinyurl.com/2zb2ptxp Watch free xxx movies
  onlineGayy sharmAmateur wikfe porn picsFree ebony lesbian porn for mobileAshlynn booke facialFrree xxx porn cockBiig
  dick coerces youngGrandy fucking granhdpa outdoorsFabric hipasbnury vintageVintage bangedSexy jullia stiles wallpaperHilarfy duff showing hher pussySleping pornFlexable
  hot fuckGlznds in the vagina locationKathleen nolan bikini picsAll
  natural pornPhat pussysTwo teen booy nudeHoward stwrn ‘laurie dhue naked on howard sternUkamateur facials picturesBlack having sex
  whiteFree over twenty pussy galleriesFree nude pictures emailed to youGaelic for kiss my assDownload strip blackjack freeMom son porn fuck
  videoBondage fetish fashionAsshole chordCeasear sex sceneCracker barrel
  homosexualTen tits and assBiw interracial sexCum in my pussy videoRussian nudist video
  sampleFree sexy mom picsPersonalized vintage signsMlf women sexSarah jessica parker free nude galleryNina hartley’s hot assWhite wife big black dickNude italijan womwn videosNaked homemade movieFreee xxx animated drawingsSexxy caramel pornLinda
  bellingham adultShe ccan really suck dick2257 compliant porn websitesOver cockSex with a sexxy doll

 6. It’s rsally a grat andd useful piece of information. I amm hapopy
  thzt you just shared thos usefujl infoo with us.

  Plase stazy us informed ike this. Thanks forr sharing.

 7. continuously i used tto read smakler articcles or reviews which ass well clear their motive, aand that iis akso
  happenig with this piiece oof wreiting whichh I am reading aat
  this time.

 8. Wheen someone writes aan articlke he/she keeps the idea off a user
  iin his/her mind thnat how a user caan be aware oof it.

  So that’s whhy this poost is amazing. Thanks!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *