Kæmp for alt hvad du har kært

Lyt til prædikenen:


Læs Prædikenen
”Der er kun en garanteret vej til at få fred på – og du kan få fred på et øjeblik – det eneste du skal gøre er at overgive dig”. Sådan sagde den senere amerikanske præsident Ronald Reagan i en tale tilbage i 1964 i en tale, der er blevet så kendt, at den bare omtales som ”Talen”. Bestemt-form-ental.

Og han fortsætter: ”Hvis intet i livet er værd at dø for, hvornår blev det da således – stillet over for denne fjende [kommunismen]? Eller skulle Moses have fået Israels børn til at leve i slaveri under faraoerne? Skulle Kristus have afvist korset? Skulle patrioterne ved Concord Bridge have smidt deres våben og nægtet at skyder det skud, der rungede i hele verden [startskuddet til Den amerikanske uafhængighedskrig]? Historiens martyrer var ikke tåber, og vores ærefulde faldne, der gav deres liv for at stoppe nazismens fremmarch, døde ikke forgæves.
Hvor findes vejen da til fred? […] Du og jeg skal have modet til at sige til vores fjende: Der er en pris, som vi ikke vil betale. Der er et hertil og ikke længere”.                      
Stærke ord – sande ord. Vi har det også herhjemme med ordene fra Hans Vilhelm Kaalund

”Kamp må der til, skal livet gro,
ej kamp blot for dagligt brød,
men kamp for frihed i liv og tro,
thi evig stilstand er død!”

Eller som vi skal synge i dag, Christian Richards

Author: Kim Præst

1 thought on “Kæmp for alt hvad du har kært

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *